Sun03182018

Last update06:16:50 AM GMT

Κήπος (7 προϊόντα)

--ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ--

Τα καλοκαίρια περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στην βεράντα ή στον κήπο μας, αναζητώντας δροσιά κατά την περίοδο του καύσωνα. Έχουμε φυσικά εξοπλίσει τους εξωτερικούς μας χώρους μας με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου αλλά και με διάφορα διακοσμητικά και φυτά ώστε να κάνουμε το περιβάλλον μας ομορφότερο και πιο θελκτικό. Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουμε αποθηκευτικούς χώρους για να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα έπιπλά μας κατά την περίοδο του χειμώνα και έτσι μένουν αναγκαστικά εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Συνεπώς είναι σημαντικό να τα συντηρούμε συχνά και σωστά, ώστε να μπορέσουμε να τα απολαμβάνουμε για περισσότερα χρόνια χωρίς τις φθορές που προκαλεί ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες.

Όταν θέλουμε να κάνουμε αγορά επίπλων κήπου ή βεράντας, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι σημαντικό το να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, ώστε να ανταπεξέλθουν στις βροχές, στο κρύο και στον αέρα του χειμώνα, αλλά και στον ήλιο του καλοκαιριού. Τα συνηθέστερα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα έπιπλά μας είναι το ξύλο, η ψάθα, το πλαστικό και το αλουμίνιο. Όλα αυτά τα υλικά όμως χρειάζονται φροντίδα για να διατηρηθούν, αλλά εάν τα φροντίζουμε σχετικά συχνά θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο. Εξάλλου καλύτερα να τα περιποιόμαστε μια φορά στους 6 μήνες παρά σε πιο αραιά διαστήματα, γιατί η φθορά τότε θα είναι μεγαλύτερη και η φροντίδα θα είναι περισσότερο χρονοβόρα.

Τα ξύλινα έπιπλα αποτελούν για τους περισσότερους την πρώτη μας επιλογή. Δένουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και δημιουργούν θαλπωρή. Η συντήρησή τους είναι σχετικά απλή. Για αρχή όταν τα έπιπλα μας δεν είναι λουστραρισμένα, τα τρίβουμε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο ή ένα ειδικό καθαριστικό, και το επαναλαμβάνουμε δύο φορές το χρόνο. Για περισσότερη προστασία, μπορούμε να τα περάσουμε με ειδικό λάδι που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Τα λουστραρισμένα έπιπλα θέλουν μεγαλύτερη προσοχή γιατί όταν το βερνίκι ξεφλουδίσει, τότε υπάρχει κίνδυνος να σαπίσει το έπιπλο. Έτσι, τα τρίβουμε ελαφρά με γυαλόχαρτο για να αφαιρέσουμε το παλιό βερνίκι και στη συνέχεια τα λουστράρουμε ξανά.

Τα πλαστικά έπιπλα είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο αλλά καθαρίζονται πολύ εύκολα αν πλυθούν με απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Τα έπιπλα από αλουμίνιο δεν σκουριάζουν, όμως καμιά φορά μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα τους και να υποστούν οξείδωση. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαριστούν είναι με ειδικά προστατευτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

 

Τα έπιπλα από ψάθα ή μπαμπού είναι όμορφα, λειτουργικά αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικά. Όμως πρέπει να προστατεύονται από την υπερβολική υγρασία. Μιας και είναι λουστραρισμένα ή βαμμένα, η φροντίδα τους είναι πολύ εύκολη. Απομακρύνουμε τη σκόνη με ξεσκονόπανο, αλλά και σε πιο αραιά διαστήματα τα καθαρίζουμε με προϊόντα από φυτικά έλαια.

Στα καταστηματα Επιλεγειν θα βρείτε μια μεγαλη ποικιλια απο συντριβάνια σε πολλά σχέδια.

 

Από τις αρχές κιόλας του 19ου αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να απολαμβάνουν τις βεράντες και τους κήπους τους για να χαλαρώνουν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

 

Μόνο προσέξτε, στα έπιπλα κήπου εκτός απ το στυλ πρέπει να προσέξουμε και την ποιότητα των υλικών ώστε να αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, πάντα κάτω από το πρίσμα του δικού σας προϋπολογισμού.  

Κρατήστε τα έπιπλα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει τα έπιπλα. Αποφύγετε να τοποθετείτε τα έπιπλα μπροστά ή κάτω από τα παράθυρα.

Το να παιρνάμε χρόνο έξω και να διασκεδάζουμε ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα μας κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών. Η ποικιλία των υλικών και του στυλ