Sun02252018

Last update06:16:50 AM GMT

Παιδικά έπιπλα - πως να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Epipla by Έφη Ντινούλη - Συνεργατιδα
Παιδικά έπιπλα - πως να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα
--ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ--


Παιδικά έπιπλα

Για να προσφέρουμε στο παιδί  ένα λειτουργικό αλλά και όμορφο δωμάτιο που θα αγαπήσει και θα επιθυμεί να διατηρεί καθαρό, ο σχεδιασμός του θα πρέπει να βασίζεται τόσο στις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας όσο και στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας.

Εκτός από την αισθητική του χώρου θα ήταν κατάλληλο να λάβουμε υπόψη και άλλες παραμέτρους κατά τον σχεδιασμό του δωματίου όπως: η άνεση, η ασφάλεια (ιδιαίτερα κατά τη βρεφική ηλικία) αλλά και η δυνατότητα αποθήκευσης που θα ήταν καλό να «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί.

Το ζητούμενο στο παιδικό δωμάτιο είναι η άνεση

Είτε πρόκειται για βρεφικό – παιδικό είτε για εφηβικό δωμάτιο η εξασφάλιση της άνεση είναι απαραίτητη στον σχεδιασμό του χώρου. Ένα κατάλληλο κρεβάτι και ένα άνετο στρώμα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του παιδιού άρα βασικό κομμάτι στον σχεδιασμό του δωματίου.

Ιδιαίτερα στο εφηβικό δωμάτιο ένα κατάλληλο γραφείο είναι απαραίτητο για τη μελέτη, συνεπώς φροντίστε να προμηθευτείτε ένα γραφείο, με αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς επίσης  και την αντίστοιχη καρέκλα. Για να αποκτήσει το παιδί σας σωστές συνήθειες μελέτης τοποθετήστε το γραφείο σε διάταξη ώστε να έχει φυσικό φωτισμό και φροντίστε να μην παραγεμίσετε με πράγματα ώστε να μπορεί να κινείται με άνεση στο χώρο περιμετρικά του γραφείου.

Παιδικά έπιπλα και ασφάλεια του παιδιού

Από τα ράφια και τις κουρτίνες μέχρι τα χαλιά, το παιδικό δωμάτιο απαιτείται να πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ελέγξτε τον τρόπο στήριξης των ραφιών σας. Μερικά από αυτά δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλο βάρος κατά συνέπεια θα ήταν λάθος να τα παραφορτώσουμε με βιβλία ή άλλα αντικείμενα. Φροντίστε ακόμα και τα κουρτινόξυλα να είναι σωστά στερεωμένα στους τοίχους. Πρίζες, επικίνδυνη  «πηγή» έλξης για τους μικρούς εξερευνητές. Προμηθευτείτε ειδικά καλύμματα για να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα. Αν επιλέξετε κρεβάτι τύπου κουκέτας μην αμελήσετε να τοποθετήσετε το προστατευτικό κάγκελο κατά μήκος του κρεβατιού. Τέλος προσθέστε αντιολισθητική επένδυση στο κάτω μέρος του χαλιού για να μην γίνει το πάτωμα επικίνδυνο σημείο για το παιδικό δωμάτιο.

Αποθηκευτικοί χώροι στα παιδικά δωμάτια

Κουτιά ή καλάθια αποθήκευσης βοηθούν στο να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα.

Στοίβες από ρούχα, είδη χόμπι, σχολικές τσάντες μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε ρηχά κιβώτια κάτω από το κρεβάτι.

Πιθανώς ο πιο χρήσιμος και βολικός χώρο αποθήκευσης στο δωμάτιο του παιδιού είναι η ντουλάπα. Τοποθετήστε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σπάνια στο πίσω μέρος του ντουλαπιού, ενώ αυτά που χρησιμοποιούνται συχνά σε πιο προσβάσιμες θέσεις της ντουλάπας.

Και λίγα λόγια για την αισθητική του παιδικού δωματίου.

Ανάλογα με το φύλλο του παιδιού μπορείτε να κάνετε και την αντίστοιχη επιλογή των χρωμάτων των παιδικών επίπλων. Προτιμήστε απαλά, ξεκούραστα χρώματα που προσδίδουν ηρεμία. Εναλλακτικά παίξτε με ταπετσαρίες σε διαφορετικούς χρωματισμούς και σχέδια.  Μην χρησιμοποιήσετε σκληρές επιφάνειας και περίτεχνα σχέδια απεναντίας επιλέξτε έπιπλα μοντέρνα και λειτουργικά.

Τέλος αν πρόκειται για παιδιά εφηβικής ηλικίας δώστε τους τη δυνατότητα να συμβάλλουν στον σχεδιασμό του δωματίου τους. Συνεργαστείτε μαζί τους στην επιλογή χρωμάτων, υφασμάτων και διαρρύθμισης των επίπλων.

Τοποθετήστε μαζί τα προσωπικά τους αντικείμενα στους αποθηκευτικούς χώρους του δωματίου και εκπαιδεύστε τους να διατηρούν το χώρο τους καθαρό. Τέτοιου είδους δραστηριότητες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση.

Δωμάτια για μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους:

Κατά την έγκριση ένα μεγαλύτερο παιδί, οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να είναι εξαιρετικά ευέλικτη πολιτική σχετικά με το ντεκόρ του δωματίου. Μπορούν να παρέχουν ίσως τα βασικά πριν από ένα παιδί φθάνει, (φρέσκια μπογιά , τα έπιπλα, σκιές παραθύρων), αλλά επιτρέπει στο παιδί να έχει μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου (ανάλογα με την ηλικία τους) για το χώρο δικό τους και έτσι, για το τι συμβαίνει σε αυτές .

Κάθε απόφαση θα πρέπει να γίνεται είτε από κοινού με τους γονείς ή το παιδί μόνο του (για εφήβους). Το μεγαλύτερο το παιδί, τόσο πιο ικανός είναι να καταστούν αυτές τις επιλογές για το περιβάλλον τους. Όλα τα παιδιά, και ίσως ειδικά εκείνοι στην εφηβεία μέσα ανυπομονούμε να έχουν δικό τους χώρο. Έτσι, θεωρούν δίνοντάς τους μια «κενή πλάκα» και να τους βοηθήσει να δημιουργήσουμε κάτι που δείχνει προσωπικότητα και το στυλ τους - ένα χώρο που μπορεί να είναι υπερήφανη.

Ένα ζήτημα σεβασμού:

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουν ότι η γεύση του παιδιού σας μπορεί να μην είναι τα ίδια με τα δικά σας. "Αν ένας γονιός επιτρέπει στο παιδί να διαλέξει ένα πάπλωμα για παράδειγμα - και έχει θέσει μια σειρά τιμών - η επιλογή του παιδιού πρέπει να γίνει σεβαστή, ακόμη και αν είναι απαίσιο, αλλιώς δε θα τους αφήσουμε να το πάρει," σχολίασε ο Sass. «Οι γονείς θα πρέπει να αποφασίσει τι στοιχεία το παιδί μπορεί να επιλέξει -. Και δεν θα πρέπει να είναι τα πράγματα που θα μπορούσε να προκαλέσει, ενδεχομένως, προβλήματα ασφάλειας για τον εαυτό τους ή τους άλλους στο σπίτι"

Συνέχισε, "τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να έχει ανακατευτεί περίπου σε ανάδοχες οικογένειες και μπορούν να έχουν τα πράγματα που έχουμε συσσωρεύσει στην πορεία, αλλά ποτέ δεν είχε« μόνιμη κατοικία »πριν Έτσι, οι γονείς πρέπει να αποδέχονται -. Ακόμη και αν στοιχεία φαίνεται να επιλέγονται αυστηρά για «τιμή σοκ» -. Η δοκιμασία ανοχής ενός νέου γονέα "

 

http://www.digsdigs.com