Thu03222018

Last update06:16:50 AM GMT

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε ένα στρώμα

Epipla by Παπαναστασίου Δημήτριος
10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε ένα στρώμα
--ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ--


1. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ. Μπορείτε - και πρέπει - να διαπραγματεύεστε τις τιμές σε όλα σχεδόν τα στρώματα. Αρκετές μεγάλες μάρκες έχουν διαπραγματεύσιμη τιμολόγηση ,ειδικά στα ακριβά στρώματα, και θα δείτε οτι αξίζει τον κόπο να κάνετε κάποια διαπραγμάτευση με τον πωλητή. Τουλάχιστον μπορείτε να τους ζητήσετε κάποια δωρεάν μαξιλάρια ή σεντόνια.

2. ΕΓΓΥΗΣΗ. Πολλά στρώματα πωλούνται με εγγύηση 10 χρόνια. Ωστόσο, η παρούσα εγγύηση είναι άκυρη, εάν το στρώμα έχει τον παραμικρό λεκέ. Επίσης κάποιες άλλες εγγυήσεις απαιτούν να αναποδογυρίζετε το στρώμα κάθε έξι μήνες. Ρωτήστε τον πωλητή σας σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες της εγγύησης.

3. Μη βιαστείτε στη διαδικασίας επιλογής. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στρωμάτων (με ελατήρια, αφρό, αέρα, νερό, futon) και ακόμη περισσότεροι κατασκευαστές. Μη ξαπλώνετε απλά σε ένα στρώμα για 10 δευτερόλεπτα, δώστε λίγο χρόνο και χαλαρώσετε σε αυτό, μετά δοκιμάστε ένα άλλο. Αν έχετε σύντροφο φέρτε τον μαζί σας για τη δοκιμή. Ξαπλώστε στο κρεβάτι και χωρίς να τον δείτε προσπαθήστε να καταλάβετε, όταν αυτός ή αυτή έχει πάρει έρχεται ή φεύγει από το κρεβάτι.

4. Σκληρότητα. Η σκληρότητα δεν είναι απαραίτητα καλή. Υπάρχει μια κοινή άποψη ότι ένα κρεβάτι με σκληρό στρώμα είναι καλό για τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Ένα πολύ σκληρό στρώμα ίσως αναγκάζει τη σπονδυλική στήλη σας να λυγίσει πριν τη λεκάνη και στους ώμους. Ένα πιο μαλακό στρώμα μπορεί να επιτρέψει στους γοφούς και τους ώμους σας να βυθιστούν στο κρεβάτι ελαφρώς, διατηρώντας σπονδυλική σας στήλη ίσια όταν κοιμάστε πλάγια. Η σκληρότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τη στήριξη - είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στρώμα που δεν είναι πολύ σκληρό ούτε και πολύ μαλακό, αλλά κάπου στη μέση.

5. ΜΕΓΕΘΟΣ. Διαλέξτε το σωστό μέγεθος για το ύψος σας. Αν είστε ψηλό άτομο θα χρειαστεί να πάρετε ένα στρώμα μεγαλύτερο της συνηθισμένης διάστασης 160x200.

6. Ελατήρια. Τα πολλά ελατήρια δεν είναι απαραίτητα και καλύτερα. Όπως θα σας πουν οι περισσότεροι πωλητές υπάρχουν δύο κύριοι τύποι στρώματων με ελατήρια: με ανεξάρτητα σε "τσέπες" και δεμένα στο πλαίσιο. Το όφελος των στρωμάτων με ανεξάρτητα ελατήρια είναι ότι απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς που ίσως προκαλεί ο σύντροφος σας. Η κίνηση δε μεταδίδεται στο υπόλοιπο στρώμα αλλά περιορίζεται σε ένα σημείο. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα εάν κοιμάστε ελαφρυά.

7. ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. Οι γραμμές μεταξύ των διαφόρων τύπων στρωμάτων έχουν θολώσει τα τελευταία χρόνια με την έλευση των στρωμάτων με ελατήρια και με memory foam, στρώματα με ελατήρια kai futon, και στρώματα με ελατήρια και θαλάμους νερού στο εσωτερικό τους. Βέβαια η τελική δοκιμή είναι πώς το αισθάνεστε εσείς.

8. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Αποφασίστε το ποσό, πριν πάτε στο κατάστημα. Θα κοστίσει 500ευρώ για ένα αξιοπρεπές διπλό στρώμα. Καθώς δοκιμάζετε τα διάφορα στρώματα θα παρατηρήσετε ότι το πιο ακριβό στρώμα δεν είναι πάντα και το καλύτερο για εσάς. Αν το χρησιμοποιήσετε για δέκα χρόνια και το αγοράσετε 500ευρώ θα σας κοστίσει περίπου 13 λεπτά τη βραδιά, μικρό έξοδο για σημαντική δουλειά!

9. BRAND. Μερικές φορές αξίζει τον κόπο να πάτε σε μια μεγάλη μάρκα. Μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις μερικές φορές προσπαθούν να σας πουλήσουν ένα στρώμα που ισχυρίζονται ότι είναι "εξίσου καλό" με μιας μεγάλης εταιρίας, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Όπως και με τα περισσότερα πράγματα, θα παρετε οτι πληρώσετε. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι οι μικρές εταιρίες έχουν χαμηλότερης ποιότητας προϊόν. Να θυμάστε οτι και πάλι η τελική δοκιμή είναι το πώς αισθάνεστε εσείς το στρώμα.

10. Μη φοβάστε να πιέσετε τον πωλητή σας! Οι διαπραγματεύσεις είναι δυσάρεστες και δύσκολες για πολλούς ανθρώπους, αλλά βοηθάει να ξέρει τι θέλετε και τι θέλετε να πληρώσετε για αυτό πριν πάτε στο κατάστημα. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις εγγυήσεις, τα έξοδα παράδοσης, την κατασκευή, και κρυφές χρεώσεις. Καλύτερα να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις εκ των προτέρων παρά να σας αρνηθούν μετά την εγγύηση.